«خودم عضو فيس بوک هستم، فيس بوک جزء مصاديق مجرمانه نيست» اينها قسمتي از سخنان علي جنتي وزير ارشاد دولت روحاني است. دولتي که پس از دولت احمدينژاد قول داد راستگو باشد و حتي در برخي تبليغات انتخاباتي خود را دولت راستگويان ناميد اما اين دولت راستگويان تا چه اندازه با مردم صادق بوده است؟
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، موضوع فيلترينگ شبکههاي اجتماعي از ? سال پيش تاکنون هر از چندگاهي به صدر سوژههاي سياسي و اجتماعي روز بازميگردد به هر حال کشوري که بيش از ?? ميليون کاربر اينترنتي دارد و بيش از نيمي از اين کاربران هم عضو شبکههاي اجتماعي هستند بايد هم نسبت به اين موضوعات حساسيت نشان بدهد.
تا دولت احمدينژاد بر سر کار بود کسي هم توقعي براي رفع فيلتر فيس بوک و توئيتر نداشت چرا که نه وزير ارشاد و نه وزير ارتباطات هيچکدام نظر مثبتي نسبت به اين شبکهها نداشتند و به اين ترتيب تکليف همه روشن بود.
با روي کارآمدن دولت روحاني و خصوصاً پس از حضور محمد جواد ظريف در شبکه فيس بوک با عنوان ديپلماسي عمومي، دولت بحث رفع فيلتر فيس بوک را مطرح کرد و رفتاري نشان داد که همگان تصور کردند با وجود مشکلات متنوع و عديده فرهنگي در کشور ، عزم دولت بر رفع فيلتر فيس بوک جدي است.
محمدجواد ظريف يکي از سرسختترين کاربران فيس بوک است و همين موضوع کافي است تا اين سوال منطقي براي مردم پيش بيايد که چرا وقتي وزير امور خارجه کشور از شبکهاي استفاده ميکند همان شبکه براي بقيه مردم غير قابل دسترس است؟
موضوع وقتي جالبتر ميشود که حتي وزير ارشاد همان دولت هم ميگويد عضو فيس بوک است و با فيلترينگ آن مخالف، اما هنگامي که قرار است شبکه اجتماعي ديگري فيلتر شود انگار اوضاع بايد طور ديگري رقم بخورد.
در هفته گذشته کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه راي به فيلتر شدن وي چت داد، شبکهاي که به سرعت در حال گسترش در ميان جوانان بود و کار را به جايي رسانده بود که دور از انتظار نبود حتي رقيب گردن کلفتي مثل فيس بوک را هم از ميدان به در کند.
نکته قابل توجه اما اين بود که در خبر مربوطه آمده است: فيلتر شدن «ويچت» پنجشنبه - ?? آذر ماه - در جلسه شوراي کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه بدون راي منفي به تصويب رسيد.
اين در حالي است که طبق ماده ?? قانون جرايم رايانهاي، اين کارگروه با عضويت نمايندگاني از سه قوه قضائيه، مجريه و مقننه (شامل ? وزير از دولت، دو نماينده مجلس شوراي اسلامي و به رياست دادستان کل کشور) تشکيل جلسه ميدهد. در اين ميان وزير يا نماينده? وزير اطلاعات، وزير يا نماينده? وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزير يا نماينده? وزير دادگستري، وزير يا نماينده? وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، وزير يا نماينده? وزير علوم تحقيقات و فناوري، وزير يا نماينده? وزير آموزش و پرورش از اعضاي اين کارگروه هستند و در حالي که ديگر عضو اين کارگروه يعني نماينده دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم با تفوق نسبي دولت بر اين شورا انتخاب ميشود انتظار ميرفت کارگروه در راي گيري براي فيلتر شدن «وي چت» حداقل با ? راي منفي از وزراي دولت مواجه شود که اگر نماينده شوراي عالي انقلاب فرهنگي را هم اضافه کنيم با ? راي منفي به دليل مخالفت دولت فيلترينگ «وي چت» به تصويب کارگروه نرسد!
هنگامي که گفته ميشود اين کارگروه بدون راي منفي به فيلتر شدن «وي چت» راي داد مشخص ميشود حتي نماينده وزير ارشاد هم که پيش از اين ژستهاي متفاوتي درباره اين موضوعات گرفته بود مخالفتي با اين موضوع نداشته است.
آنچه اينجا مطرح ميشود جداي از مباحث کارشناسي درباره مضرات «وي چت» و تاثيرات مخرب آن بر جوانان است، موضوع بر سر صداقت اعضاي دولت راستگويان است.
هنگامي که آقايان در مصاحبهها و تريبونهاي عمومي به گونهاي سخن ميگويند که گويي به دنبال آزاد سازي يکي پس از ديگري شبکههاي اجتماعي فيلتر شده هستند اما هنگامي که قرار است در خفا راي بدهند طور ديگري راي ميدهند آيا نبايد به صداقت گفتههاي اعضاي دولت راستگويان شک کرد؟
به راستي آقايان جنتي و ظريف و واعظ از اين پس از چه موضعي درباره فيلترينگ سخن خواهند گفت وقتي نتيجه راي آنها دقيقاً برعکس اظهارات عموميشان بوده است؟
منبع:افکار